nekra: Kéž by se dobře kontrolovalo všechno, když si vzpomenu na nekvalitní potraviny z Polska (i když mám výpadek, co byla ta druhá velká aféra, vybavily se mi okurky s kyselinou mravenčí).
Jo o sushi vím, že tam je syrová ryba. Tak třeba na to musí mít ten podnik specální povolení? Prostě mi to je divný - kdyby po tom někomu bylo blbě, tak ten podnik z toho má průser - průser druhu, kterýmu by se vyhnul, kdyby neprodával jídlo/pití se syrovým vejcem/masem.
To mne překvapuje, že tatarák obsahuje syrový vejce. V jedný přeložený knížce doma je recept na tatarák a tam se to maso potírá olejem, ale vejce v tom není. (I když mi teď začíná být divný, že v tom receptu to maso nerozšmelcujou paličkou.)
To je základ, syrový ústřice? Co by se s nima stalo špatnýho, kdyby prošly tepelnou úpravou?