Cukroví na poslední chvíli: turrón de Jijona

23. prosinec 2016 | 12.03 |

Připravte se na vánoční mlsání společně se mnou a oslňte své blízké dokonalým španělským cukrovím. A jelikož už na dlouhé pečení nezbývá moc času, slibuji, že to bude opravdu snadné. Vystačíme si s pouhými čtyřmi ingrediencemi.

honey

Dnes budeme připravovat jednu tradiční dobrotu, která se ve Španělsku na vánoční tabuli většiny rodin objevuje pravidelně každý rok: bude to turrón de Jijona. Podařilo se mi pro Vás najít video, díky kterému pro Vás příprava tohoto cukroví bude úplná hračka. Pro ty z Vás, kteří zatím španělštinou tolik nevládnou, jsem na začátek připravila překlad hlavních bodů receptu, abyste se ve videu snadněji orientovali. 

Co budeme potřebovat?

  • 300 g loupaných mandlí
  • 130 g cukru
  • 30 g medu
  • 50 g bílé čokolády (anebo dalších 50 g medu)

Nejprve musíme opražit mandle. Troubu si předehřejeme na 200°C. mandle rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Po pěti minutách je vytáhneme a necháme vychladnout. 

Následně mandle a všechny ostatní ingredience vložíme do kuchyňského robotu nebo výkonného mixéru a mixujeme tak dlouho, až budou mandle rozemleté najemno a všechny ingredience se spojí.

Směsí naplníme vhodnou plochou a nízkou formu. Nejjednodušší to bude se silikonovou formou. Použít ale můžete i formy z jiného materiálu, v tom případě je ale vyložte pečicím papírem anebo zlehka vymažte slunečnicovým olejem. Jakmile směs přemístíte do formy, prsty ji zarovnejte a upěchujte. Následně ji vložte na čtyři hodiny do mrazničky. Před servírováním nechte turrón změknout při pokojové teplotě.

Líbil se Vám recept? A jak se Vám turrón povedl? Pochlubte se mi v komentářích!

- - -

Kam dál?

→ Stále Vám chybí dárek pro někoho z Vašich blízkých? Pomohu Vám s výběrem.

→ Zvolte si téma příštího článku.

→ Zazpívejte si a zároveň si vylepšete svou španělštinu s jednou z těchto písniček.

→ Ochutnejte toto vynikající koření

→ ...a nezapomeňte se sem mrknout opět v úterý, budu pro Vás mít nachystaný zbrusu nový článek :-)

Zdroje: 

autorem fotografie je Dino Giordano, viz https://www.flickr.com/photos/joliebean/2231021824/in/photolist-4p9z4w-q8jXq-8bHQNo-4qZY6D-YeDAs-5AMzet-5xRiSz-cBgdMJ-55z6CA-55z73s-dj8PsY-9oWM22-oQEVCD-bpZuyd-cv5Mx7-4qZYJT-qranFd-df32M5-8d9kto-doWkjw-4r53yQ-doWm6q-juYQe4-doW95r-8xa9UU-doWgui-hotMJ5-5ayCeu-59PqYP-cABDFG-4fYXga-3aU7yh-cKFx7y-9QwZdw-cABDqU-95J6zb-4SveGP-7zRHSC-cABDzC-di5wL1-6ueBCA-4zzDuu-6U3vQV-6ueBAN-9MtW7H-55uTYa-rm1x1Q-qYccjT-nQREg3-n2VvW

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře